https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМинистър Цоков предлага експеримент: Няколко училища да забранят напълно телефоните

Министър Цоков предлага експеримент: Няколко училища да забранят напълно телефоните

Сегашното законодателство има забрана за използване на телефони по време на учебни часове. Това е една дискусионна тема във всяко едно общество. Аз съм “за” модела, който е във Франция. Може да трябва да се изпробва в няколко училища тази пълна забрана. Разбира се, тези които искат. Да се обобщят плюсовете и минусите и да се реши. Тази забрана започна след доклад на ЮНЕСКО. Ние изследваме това, което се случва в другите образователни системи. Изследването PISA показва, че много често учениците се разсейват при използването на мобилни телефони.

Това заяви в “Денят започва” по БНТ служебният министър на образованието проф. д-р Галин Цоков.

“За мен това е празник, защото и в моето семейство има учители. Аз цял живот работя с учители, защото университетските преподаватели също са учители. Пожелавам на учениците да учат за знания и умения за живота. Нека да бъдат любопитни и щастливи с това, което научават”, така просветният министър коментира днешния първи учебен ден.

“Тази година се осигуриха безплатни учебници за образователна подготовка от 1. до 12. клас. За първия учебен ден всички ученици ще имат безплатни учебници за общообразователна подготовка”, каза Цоков.

“Нашето образование и образователна система са добри. Последните години се развива в разширяване на професионалната подготовка на децата. Трябва да се адаптира обучението във формиране на умения за живота”, посочи образователният министър.

“НВО се прави като идея да оцени приноса на съответната образователна институция в образованието”, каза Цоков.

“Тази година вървим по това, което вече е традиция. Средните учителски ще се вдигнат с около 14,5%. През последните 10 години броят на младите учители в българската образователна система е значително нараснал”, обясни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X