https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСиляновска: Разговорът с Радев беше приятелски, но имаше пропуски в протокола

Силяновска: Разговорът с Радев беше приятелски, но имаше пропуски в протокола

„Разговорът с българския президент Румен Радев беше дълъг, приятелски, уважителен и нито за миг не забравих македонските национални интереси“. Това заяви президентът на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова.

По повод на липсата на македонското знаме в залата, където Силяновска и Радев направиха обща снимка, македонския президент заяви, че не е прекратила срещата, за да не предизвика скандал.

„Не знаех, че ще трябва да се снимам в залата, където се провеждат фотосесиите. Когато тръгнахме, си помислих, че отиваме в залата за пресконференции, но изведнъж, когато влязох в помещението, видях двете знамена и трябваше да помисля какво да правя. В този момент едната мисъл беше, че можех да си тръгна и тогава щях да предизвикам скандал, а другата мисъл беше, че домакинът е установил правилата и че домакинът, а не аз, не е прав и че това, което е по-добре, си го казвам“, разказа Силяновска.

„В този момент, въпреки че не знам какво се случва в тялото ми, реших, че е по-добре да не правя скандал, така че не направих скандал и гаф, но домакинът вероятно е направил пропуск“, добави президентът на РСМ.

Припомняме, че посещението на Силяновска и срещата й с Радев не бяха официални и протоколът не изисква присъствието на македонското знаме.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X