https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРужди Ружди се цели в ново злато от паралимпиадата и рекорд

Ружди Ружди се цели в ново злато от паралимпиадата и рекорд

Златният медалист по лека атлетика по паралимпийските игри в Париж 2024 Ружди Ружди иска да спечели още една титла и евентуално тя да бъде с рекорд в следващото издание на най-голямото спортно събитие в Лос Анджелис 2028.

33-годишният Ружди завоюва титла в тласкането на гюле при мъжете (F55) с постижение от 12.40 метра и прибави втора паралимпийска титла в кариерата си след тази в Рио де Жанейро 2016.

“Наистина бях подготвен тази година за може би още по-добър резултат, но не успех да направя всичко както трябва. И времето може би не ми позволяваше много, защото беше студено и дъждовно. Искам, ако стигна до следващата олимпиада, ако сме живи и здрави, да направя по-добър резултат от сегашния и да спечеля с параолимпийски рекорд, например”, заяви състезателят на пресконференция, на която беше награден за спортист номер 1 на месец август в традиционната анкета на пресклуб “България”.

На награждаването присъстваха личният му треньор Радостин Тодоров и майката на Ружди Сайме Мустафа.

“Благодаря за всичко. За втори път съм награден за спортист на месеца, това показва, че сме в правилната посока и ме мотивира за по-добри успехи и резултати. Пожелавам си здраве и без контузии, за да можем да тренираме по-усилено, да имаме по-добра подготовка, за да има резултати. Искам и да благодаря на моя треньор, защото аз от нулата започнах със спорта, а той ме научи на абсолютно всичко – на дисциплина, на спорта. Днес съм тук заради неговите указания, защото съм го слушал”, добави шампионът.

“Надяваме се на поне още една паралимпиада да участваме. Ние не искаме просто да участваме, а да постигаме някакви сериозни резултати. Тренировките ни наистина са тежки, Ружди вдига много сериозни тежести, което е рисковано, но в тази професия винаги има риск, не можем да прогнозираме, но се надяваме поне още един цикъл да изкараме”, коментира Радостин Тодоров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X