https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКоритарова: До края на годината камерите на тол системата ще са готови...

Коритарова: До края на годината камерите на тол системата ще са готови да засичат и скоростта

Камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани до края на годината, за да подават на КАТ информация за превишение на скоростта. Това обяви в Пловдив министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова. Тя участва в 10–та юбилейна конференция “Безопасност на пътя”.

“Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата, където дефинираме средна скорост, за да може тя да бъде правоприлагана. От страна на министерството на регионалното развитие надграждаме нашата информационна система и до края на годината ще имаме възможност да правоприлагаме средната скорост, ако законовата промяна стане факт”, обясни тя.

Според нея обаче засичането на скоростта ще започне, когато влязат в сила измененията в закона. Коритарова не пожела да уточни колко камери ще могат да вършат това.

“Нашият ангажимент е да разработим системата до края на тази година”, поясни тя.

Коритарова посочи, че не се предвижда поскъпване на винетните такси през 2024 година. “Не мисля, че ще има поевтиняване, по–скоро няма да има промяна”, каза министърът.

Тя добави, че пътищата като цяло са в добро състояние, а повечето катастрофи се дължали на неспазването на правилата за движение. И даде пример с отсечката Асеновград–Кърджали, където често стават тежки пътни инциденти поради изпреварвания.

“Не можем да поставим на всеки участък колчета”, каза Коритарова.

Тя не подмина и болната тема с околовръстния път на Пловдив, който по думите й е болна тема на региона. “Вчера проведохме среща в МРРБ с всички участници по проектиране и строителство, на която присъства и кметът на Пловдив. Тези дни ще има разрешение за строеж”, увери Коритарова. След това предстои неговото обнародване и тогава ще бъде даден старт на изграждането.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X