https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе подкрепя кампанията на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“...

Община Русе подкрепя кампанията на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за Европейската седмица на мобилността

От 16 от 22 септември се провежда Европейската седмица на мобилността. Община Русе традиционно се включва в кампанията, организирана от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Тази година събитията са свързани с опазването на живота и здравето на най-малките и уязвими участници в движението – децата.

Служители на общинската администрация заедно с пълномощника на кмета в кв. „Долапите“ Светлин Савов посетиха Детска градина „Синчец“ и проведоха беседа с възпитаниците й за безопасното придвижване на пътя и правилата и задълженията на пешеходците. Децата бяха подготвили тематични рисунки и участваха активно със знания по темата, като научиха нови и полезни неща. За своето добро представяне те получиха подаръци и материали, разработени от ДАБДП.

Утре се предвижда посещение във филиала на ДГ „Роза“ в с. Тетово, където също ще се проведе информационна кампания за най-малките.

Тази година мотото на е „Комбинирай и се движи“, а темата на инициативата е „Споделено пространство за всички“. Община Русе се включва с различни дейности, като популяризира придвижването със средства, които не замърсяват околната среда, и устойчивия градски транспорт. На 22 септември местната администрация и “Общински транспорт” организират безплатно пътуване за всички жители и гости на града по всички линии от масовия градски транспорт в Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X