https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаОтново смениха шефа на Държавната консолидационна компания

Отново смениха шефа на Държавната консолидационна компания

Държавната консолидационна компания (ДКК) е с нов изпълнителен директор. На поста е назначен Донко Узунов който ще изпълнява тази функция до провеждането на конкурс, съобщиха от икономическото министерство. Той вече е вписан в Търговския регистър. Мотивите за смяната на предишния директор не са обявени.

Холдингът е втората по големина държавна структура управляваща предприятия сред които “Кинтекс”, “Ел Би Булгарикум”, “Монтажи” и други. Капиталът на дружеството възлиза на 892 194 488 лева.

“Г-н Узунов има над десетгодишен управленски и административен опит, като част от него в публични предприятия към Министерството на икономиката и индустрията. Той е инженер и притежава магистърска степен по специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София”, обясняват от икономическото министерство.

Справка в Търговския регистър показва, че до момента Донко Узунов е бил прокурист на държавното дружество “Монтажи”, част от групата на ДКК. Също така е бил в ръководството на “Бургаспътстрой”.

Ръководството на ДКК беше сменено след проведен конкурс през февруари тази година от тогавашния икономически министър Богдан Богданов. През май служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов промени Състава на Съвета на директорите на “Държавна консолидационна компания” ЕАД (ДКК).

Тогава изпълнителният директор Константин Стойчев запази поста си както и Асен Ненчев. Новите в ръководството на компанията са Станимир Цветков, Катерина Петрова и Марияна Игнатова. Асен Ненчев с новите промени също не запазва поста си, показва справка в търговския регистър.

Проблемите с ръководството на ДКК започнаха преди четири години. От тогава до сега ръководството на дружеството беше сменено многократно от всеки следващ министър на икономиката. Един от куриозните случай беше спорът между двете директорки на дружеството, които не си говореха.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X