https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПарламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение...

Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври

Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври. Това се случи по време на свиканите консултации от кмета на крайдунавската община Пенчо Милков.

Всички предложиха пропорционално разпределение на предоставените им ръководни места в секционните избирателни комисии. Така коалицията ГЕРБ – СДС ще има по 70 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 363 членове. Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще има по 41 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 206 членове. При партия „Възраждане“ разпределението е по 40 председатели, заместник-председатели и секретари и 200 членове. ДПС ще разполага с 23 председатели, 23 заместник-председатели, 23 секретари и 141 членове. Коалиция „БСП за България“ ще разчита на по 19 председатели, заместник-председатели и секретари, както и на 153 членове. Партия „Има такъв народ“ ще има по 17 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 159 членове.

Секретарят на Община Русе Димитър Генков съобщи за няколко промени в местоположението на избирателните секции. Тези с номера 5, 6 и 7 ще бъдат отново в Професионалната гимназия по туризъм, след като при предходния вот заради ремонта на сградата на учебното заведение са били изместени в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. В детската градина в квартал „Липник“ в село Николово ще има две секции, като Генков увери, че няма да има проблеми помещението да приеме гласуващите в тях. В село Хотанца секцията от читалището ще бъде изместена в сградата на местното училище за по-голямо удобство на живущите в населеното място.

Протоколът от заседанието ще бъде изготвен по-късно днес и подписан от парламентарно представените партии и коалиции утре. Очаква се те да подадат в Община Русе списъците с имената на своите представители в секционните избирателни комисии до 12:00 часа на 25 септември, за да може администрацията да спази сроковете и да ги предаде на Районната избирателна комисия до 26 септември.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X