https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРадев: Децата, преборили рак, са най-ефективното „лекарство" срещу митовете

Радев: Децата, преборили рак, са най-ефективното „лекарство” срещу митовете

Историите на децата, преборили онкохематологични заболявания, са най-ефективното „лекарство” срещу митовете за коварната болест. Това посочва президентът Румен Радев по повод изложбата „Да победиш рака”, която се състои под патронажа на държавния глава. Експозицията е на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания” и ще бъде открита днес в София по повод месеца за осведоменост за рака при децата – септември, съобщават от президентския прессекретариат.

Президентът посочва, че с дейността си сдружението помага на родителите да получат както достоверна информация за най-добрите онколози, така и надежда, кураж и емоционална подкрепа. Изложбата ще покаже усмивката в очите на децата, които разказват без думи за най-тежката битка – тази за живот, заявява президентът в свое приветствие до децата, преборили рака, и организаторите на проявата. Държавният глава поздравява децата за смелостта и проявената воля, за да победят тежкото заболяване.

Изложбата „Да победиш рака”, която може да бъде разгледана в парка на НДК край откритата лятна сцена, опровергава осем мита за рака при децата чрез 28 фотографии.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X