https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенският университет обяви най-големия си прием на чуждестранни студенти по програма „Еразъм+“

Русенският университет обяви най-големия си прием на чуждестранни студенти по програма „Еразъм+“

През зимния семестър на академичната 2024/2025 година Русенският университет „Ангел Кънчев“ посреща 70 студенти по програма “Еразъм+”. Това съобщи пиарът на висшето училище в крайдунавския град Виктория Иванова.

Тя уточни, че студенти от 22 университета от Грузия, Италия, Испания, Йордания, Малайзия, Мексико, Румъния, Сърбия, Турция и Франция ще се обучават в Русе за един или два семестъра. Иванова отбеляза, че това е най-големият брой входящи студенти за зимен семестър, които университетът е приемал по тази програма. През същия период на миналата академична година са посрещнати 62 студенти от осем държави.

Според данни на Русенския университет се забелязва нарастване на броя на студентите, които избират да се обучават за цяла година – 19, в сравнение с 12 през предходната академична година.

Най-голямата група през тази година е от Испания – 29 студенти от 10 университета. От съседна Румъния има 20 студенти, от които 12 са от Националния университет за наука и технологии „Политехника“ Букурещ – Университетски център Питещ, и осем от Военноморска академия „Мирча чел Бътрън“ в Констанца.

Новите висши училищо, които изпращат свои възпитаници в Русе по програма „Еразъм+“, са от Мексико, Италия, Испания, Сърбия и Турция.

Припомняме, че ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Генчо Попов обяви при откриването на учебната година на 16 септември, че в неговите аудитории, учебни зали и лаборатории тази година влизат над 1600 нови студенти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X