https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБългария няма да изгуби пари заради проекта за закупуване на сканиращо оборудване,...

България няма да изгуби пари заради проекта за закупуване на сканиращо оборудване, категоричен е шефът на Агенция “Митници”

Действията на Агенция “Митници” са изключително и само подплатени със законови основания, ползвайки добри сходни европейски практики. Предметът на днешния разговор и публикациите в публичното пространство касаят рентгеново оборудване, което в своята същност е доставка по европейски инструмент за граничен и митнически контрол, допринасящи за опазване здравето, финансовите интереси и грижата по граничните пунктове на България като външна граница.

Това заяви на брифинг директорът на Агенция “Митници” Георги Димов във връзка с изразените твърдения от страна на депутата от ПП-ДБ Мартин Димитров и евродепутата Радан Кънев по отношение на проекта за закупуване на сканиращо оборудване за митнически контрол.

“Проектът е изключително важен не само за България, той е важен и за целите на Европейския съюз. Договорът, който е сключен с избран от Агенция “Митници” изпълнител, се изпълнява регулярно. Финансовите средства постъпват на основание план, изготвен от Агенцията”, обясни Димов и увери, че интересите и на страната, и на ЕС по отношение на финансовите средства не са застрашени.

Георги Димов е категоричен, че България и Агенция “Митници” няма да изгуби финансови постъпления във връзка с конкретния проект.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X