https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноДинамичен и напрегнат старт на „Бягство към победата 2: Съкровището“

Динамичен и напрегнат старт на „Бягство към победата 2: Съкровището“

От 20:00 ч. довечера по bTV, на едно от най-емблематичните родни места – пантеонът „Майка България“ – четиринадесет отбора от по двама души, обединени от различни роднински, приятелски или други връзки, ще започнат своето „Бягство към победата“. Монументът на падналите за победата в Сръбско-българската война безсмъртни чеда на България ще бъде сборен пункт и отправна точка за претендентите, които ще се впуснат в епично приключение по суша, вода и въздух на повече от 111 хиляди квадратни километра, за да открият скритото „съкровище“.

По време на своето приключение участниците ще достигат до ръба на своите физически, психически и умствени възможности, преминавайки през повече от 100 предизвикателства, за които ще им е нужна бързина, сила, остър ум, знания и доза късмет. Накрая ще победи само една двойка – тази, която достигне първа до „съкровището“.

Надпреварата в „Бягство към победата 2: Съкровището“ се състои от 13 етапа. Всеки един от тях ще протича в два дни, между които участниците ще нощуват в т.нар. „биваци“ – необичайни и понякога неудобни места навсякъде в България. Само една-единствена двойка ще има привилегията да се измъкне от „бивака“ и да спи в хотел – тази, която финишира най-бързо в първия ден от етапа.

В новия сезон на „Бягство към победата“ всяка двойка ще разполага с три виртуални живота. Ако завърши последна в първия ден от етапа или получи наказание, тя ще изгуби един живот. Ако загуби и трите, в следващия етап ще получи допълнителна задача, която може да я забави и съответно доближи до отпадането.

Олимпийската шампионка Ивет Горанова и актьорът Краси Радков ще ръководят двойките по време на изпълнението на задачите, но най-важният човек, който участниците ще копнеят да видят, е Станислава Ганчева. Тя ще ги очаква в края на всеки състезателен ден и ще бъде „гласът на съдбата“, който може да им съобщи както, че са финиширали първи, така и че отпадат от състезанието.

Участниците нямат право да използват навигация и електронни устройства – ако се изгубят или объркат, ще трябва да се ориентират по карти или да търсят информация в книги и енциклопедии в местни библиотеки и читалища. Двойките могат да разчитат и на помощта на непознати хора, които ще срещат по пътя си.

Още в първия епизод участниците ще се сблъскат с първото си предизвикателство, в което български революционери и възрожденци ще се превърнат в техни своеобразни „герои“ и „билет“ за включване в състезанието. Двойките ще трябва да пресъздадат традиционен български обичай, за да получат следващата си задача, която буквално ще изстреля адреналина им до екстремни висоти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X