https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРумънската страна ще почиства снега от Дунав мост тази зима

Румънската страна ще почиства снега от Дунав мост тази зима

Румънската страна ще има ангажимента да почиства снега от Дунав мост при Русе през тази зима. През миналия зимен сезон почистването на съоръжението се извършваше от българската страна. Според подписан протокол между двете държави то се осъществява на ротационен принцип.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев са в постоянен контакт с префектурата на Гюргево, както и с останалите компетентни институции по въпроса в северната ни съседка.

Целта е да се осигури безпроблемното функциониране на съоръжението през предстоящия зимен сезон, както и да не се допусне допълнително утежняване на пътната обстановка предвид извършването и на основен ремонт на съоръжението в българския участък.

Самите гранични пунктове и прилежащата към тях инфраструктура ще се поддържат от всяка от двете държави. В случай на усложнена метеорологична обстановка ще се създава организация за спиране на автомобилите в близки населени места или съседни области от двете страни на река Дунав, за да се избегне създаването на колони от леки и товарни автомобили, които са допълнителна предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X