https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиСобственикът на фирмата, свързана с пейджърите бомби, е изчезнал в деня на...

Собственикът на фирмата, свързана с пейджърите бомби, е изчезнал в деня на взривовете

Проверката на ДАНС, извършена съвместно с НАП, МВР и Агенция “Митници” е установила по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани пейджъри, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия. Това се казва в съобщение на агенцията.

Няма засечени и съмнителни финансови операции на “Норта Глобъл”, които нарушават мерките срещу финансиране на тероризма.

Онлайн изданието на британския “Дейли Мейл” публикува свое разследване относно собственика на фирмата – Ринсън Хосе. Той е 39-годишен и се потвърждава информацията, че е роден в Индия. Интересното в публикацията на “Дейли Мейл” е, че той е изчезнал безследно в деня на взривовете.

Според работодателя му – IT компания в Норвегия, Хосе е заминал на планирана командировка, но от този момент нататък не е имало връзка с него. Работодателят се е свързал с вътрешното разузнаване на Норвегия в сряда вечерта и полицията в Осло е започнала разследване.

Единствените фактури, които фирмата е издавала, са били за услуги и това е посочено пред банкови институции като основания за преводи. За период от две години през фирмата са минали 1 600 000 евро, като това са парични потоци, които са идвали от Унгария към България и след това отново са се връщали по сметки в унгарски банки.

“Не са установили никакво наличие на стоки или производство на стоки, за които става въпрос, в България, като при това категорично няма такива. Единственото, което се е случило, са парични потоци, които са преминали по фактури. На фактурите пише, че са за услуги. Знаете, че в банките трябва да има основание за преводи, основанието за превод са услуги, не стоки, така че България няма общо с каквито е да е стоки, пък камо ли на въпросните пейджъри или уоки-токи”, каза служебният премиер Димитър Главчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X