https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика"Възраждане" иска парламентът да приеме декларация за Николоски

“Възраждане” иска парламентът да приеме декларация за Николоски

Народното събрание да приеме декларация за скандала с РСМ и изказванията на македонския вицепремиер Александър Николоски. Това иска “Възраждане” и ще внесе текст за обсъждане във външната комисия.

Тя не се е събирала досега, затова ще внесем искане за извънредно заседание, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов. Трябва да уведомим европейските ни партньори какво се случва отвъд границите ни. Имаме договор за добросъвестно, който откровено се нарушава. Правителството в случая отправя изненадващо добре. Но и НС трябва да се произнесе умерено и дипломатично, допълни лидерът на “Възраждане”.

Повод за искането му станаха остри изказвания на македонския вицепремиер, който нарече българите “мизерници” заради скандала с липсата на македонското знаме по време на неформалната среща между Румен Радев и Гордана Силяновска. В четвъртък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на Александър Николоски, а в отговор той излезе с остра позиция, че не може

Демографски кризисен план предлага “Възраждане”, както и декларация по въпроса в рамките на този парламент. Зад тази декларация са се обедини всички без ПП-ДБ. Демографията не е тема на една партия, обяви Костадинов. Той обяви, че това доказва, че санитарен кордон има не около “Възраждане”, а около ПП-ДБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X