https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоКристина Игнатова от ОДМВР Русе взе приза "Пътен полицай на годината"

Кристина Игнатова от ОДМВР Русе взе приза “Пътен полицай на годината”

Румен Евтимов от отбора на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е носител на индивидуалния приз на юбилейния ХХХ Национален конкурс “Пътен полицай – 2024”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Негови подгласници са Георги Янев от отбора на Ямбол и Елизар Илиев от Габрово.

В отборното класиране първото място зае тимът на Областната дирекция на министерство на вътрешните работи (ОДМВР)-Габрово, следвани от този на Шумен и Ямбол.

Силно участие записаха и дамите. В индивидуалното класиране първото място зае Кристина Игнатова от ОДМВР-Русе, следвана от Иваниела Христова от ОДМВР-Ловеч и Йоана Йорданова от Шумен. В отборното класиране при жените първо място взе тимът на ОДМВР-Русе, следвани от колежите си от Ямбол и Стара Загора.

Наградите на победителите бяха раздадени на церемония снощи.

Изборът на град-домакин беше сложна задача, но изборът ни това да е Панагюрище не беше случаен, в него има и символика, каза на церемонията по награждаването министърът на вътрешните работи Атанас Илков. “От една страна този град притежава история, дълга, 30-годишна история има и Националният конкурс. От друга, той излъчва революционност, а точно от такава се нуждаехме и успяхме да подобрим ситуацията с пътнотранспортния травматизъм. Да, към момента има 57 загинали по-малко, но нека това не ни успокоява, а напротив, нека ни мотивира да продължаваме да работим в тази посока”, допълни още вътрешният министър.

Освен на победителите, символични награди бяха връчени и на бивши началници на „Пътна полиция“ и всички победители в конкурса през годините. Отличия получиха и организациите, помогнали в реализирането на тазгодишното издание.

Пътен полицай на годината бе обявен след състезания между 70 участници от 28 областни дирекции на МВР.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X