https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: На мен не ми връщаха мигранти

Борисов: На мен не ми връщаха мигранти

Балканският път на мигрантите беше затворен по време на нашето правителство. Белият Дом и Брюксел ни даваха за пример. А сега ще започнат да ни връщат мигранти. На мен не ми връщаха мигранти, най-много по четирима-петима, сега ще връщат хиляди.

Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Боровец.

Направихме анализ на резултатите от предишните избори, на това, което се случва в страната и провокирани от желанието да предложим нещо на българската общественост. 2005 г. и 2009 г. от раз ни избираха да управляваме с голямо мнозинство. Затова решихме да не обръщаме внимание на това, което правят другите. За първи път сложихме и кметовете в листите – не само заради доброто им представяне, но местната власт пряко зависи от централната власт. Можем да гарантираме, че най-малкото това, което е подадено като проекти, ще бъде свършено. Иначе те трябва да знаят, че нищо няма да се случи в противен случай, обясни той.

Четири години нищо не се случи. Една година в София, една година в Бургас – нищо не се случи. В София се строи метро, което ние сме започнали. Неслучайно не се изпълнява капиталовата програма, те не знаят да пишат програми. Ние искаме да дадем гаранция и решения. В тази кампания ще правим две неща, в които сме доказано най-силни, увери Борисов.

До четвъртък съм дал срок на Красимир Вълчев за цялата програма за образование да бъде показана на българите. Дори празникът вчера слушах знайни и незнайни анализатори, които просто си говореха. Само преди 4 г. България беше едноличен лидер на Балканите. Какво ми говорят? Да, вие строшихте държавата в тези 4 г. Сега започват да ми сочат Скопие, Белград, Унгария. Та те идваха да се учат от Борисов тук, напомни той.

Две неща можем да кажем, че категорично са наше дело. Това е сигурността – виждате цели държави се разсипват, Шенген се разсипва. Балканският път беше затворен от нашето правителство. Белият Дом, Брюксел, Великобритания, Израел и множество други ни дадоха за пример, дойдоха да видят как го правим. Ако българите продължат с експериментите, релокацията ще започне, предупреди Борисов. Той настоя, че Гърция има къде да сложи мигрантите – по островите, но България няма тази възможност. А скоро страните в Централна и Западна Европа ще започнат да връщат мигранти тук, категоричен бе Борисов.

Преди ЕС плащаше и за България на Турция за нелегалната миграция, а сега всеки ден ние плащаме по 1 млн. лв. Поне Ердоган и Хакан Фидан, и Младен Маринов са още приятели и могат да се справят. Българите горчиво ще съжаляват, защото ще ни връщат мигранти. На мен не ми ги връщаха, защото им казах – “аз съм първа граница и пазим най-добре”. Връщаха ни по 4-5 ей така, но сега ще ни връщат с хиляди. Колко полицаи загинаха, Бог да ги прости. Това е тема номер едно, каза той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X