https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПартия "Волт" няма да участва на предстоящите избори, но ще подкрепи кандидати...

Партия “Волт” няма да участва на предстоящите избори, но ще подкрепи кандидати на ПП

На последното заседание на Политическия борд на ПП “Волт”, провел се този уикенд, беше взето решение да не регистрираме листи и по този начин да не участваме в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., съобщиха от пресцентъра на партията.

Ето и цялата позиция на формацията:

“Волт” е отговорна политическа партия, която знае кога трябва да направи крачка назад в името на принципите и ценностите, които сме заявявали и отстоявали. Добрият пример и делата за сметка на думите са рядкост в българската политика.

Обединението и конкретните действия срещу „завладяната държава“ са въпрос на самосъзнание, а не на коалиционно споразумение, избираеми места и субсидия. Разпиляването на гласове в тази конкретна ситуация работи единствено и само за Статуквото – ние отказваме да участваме в техния сценарий!

Правото на глас е основно демократично право, което всеки български избирател трябва да упражни на 27 октомври. Негласуването и опцията „Не подкрепям никого“ са опции, които работят единствено и само за партиите и коалициите, които използват купени, корпоративни и зависими гласове. Волт призовава да се гласува свободно и отговорно.

Политическият борд на ПП “Волт” препоръчва на своите членове и симпатизанти да подкрепят преференциално кандидати на “Продължаваме Промяната”.

ПП “Волт” благодари на всички водачи на листи, кандидати за народни представители и доброволци, които бяха готови да участват активно в предстоящата кампания. Вашите мотивация и подкрепа са ключови за нас, завършва позицията на партията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X