https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиНатоварен уикенд за огнеборците

Натоварен уикенд за огнеборците

За периода от 20 до 23 септември екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 23 сигнала.

Ето някои от по-характерните случаи:

На 21.09.2024 г. , за времето от 10:59 до 11:25 часа, два екипа от Втора РСПБЗН – Русе са реагирали на сигнал за излизащ дим от терасата на апартамент на ул. Никола Петков в Русе. При пристигане на адреса е установено, че граждани са загасили възникналото запалване, като са горели електрическа духалка и пластмасов стол. Комшиите са спрели ел. захранването и с вода са успели да загасят пожара. Няма пострадали.

На същата дата между 15:18 и 07:25 часа два екипа от РСПБЗН – Две могили, един от РСПБЗН – Бяла и един от ССОД са участвали в гасенето на пожар с площ от около 5000 кв. м. в сухи треви и храсти на два фронта, навлизащи в борови гори – единият откъм с. Батишница, а другият към с. Бъзовец. Огнеборците са успели да прекъснат навлизането на огъня в боровия масив към с. Батишница, а при другия фронт е навлязъл около 5 декара в гората. За борбата с огнената стихия са били вдигнати допълнително служители на пожарната, свободни от дежурство.

От 15:42 часа на 21 септември до 07:40 часа на следващия ден служители и техника от Първа и Втора РСПБЗН са участвали в гасенето на пожари в сухи треви и храсти по протежението на ЖП-линията от изхода на град Русе, в посока София, до разклона на с. Пиргово. Междувременно, по време на гасенето са получени сигнали и за пожари в района на кв. Долапите – в близост до складове и до гара Долапите. Предполага се, че всички запалвания са причинени от преминаващ влак.

На 21 септември, за времето от 16:13 до 23:50 часа, огнеборци от РСПБЗН – Две могили са гасили пожар в сухи треви и храсти в с. Бъзовец. Пожарогасенето е било затруднено от голямата денивелация на терена, високата трева и множеството храсти. След приключване работата на това произшествие екипът е взел участие за извършване на дежурство на пожара в село Батишница в боровата гора.

На 22 септември, от 13:23 до 14:40 ч., беленските пожарникари са загасили пожар в сухи треви на по-голяма площ, около 4 хил кв.м., в района на с. Стърмен.

По-миналата нощ, между 00:47 и 04:00 ч., два екипа на РСПБЗН – Бяла са изпратени на сигнал за горяща къща на адрес в с. Кривина. Горяла е покривна конструкция на лятна кухня и долепени до нея две спомагателни постройки. При произшествието не са пострадали хора, но има нанесени щети на около 150 кв. м покривна конструкция. Спасени са две къщи и една спомагателна постройка, намиращи се близо до горящите. Причините за пожара се изясняват, предполага се късо съединение.

Същата нощ и ветовските пожарникари са реагирали на сигнал за пожар в къща. За времето от 04:10 до 06:40 ч. два екипа на службата във Ветово са изпратени на адрес в град Сеново, където е установено, че се е запалила малка кирпичена къща. Възрастният стопанин бил успял да излезе навреме извън имота и не е пострадал, като според него пожарът е тръгнал от телевизор.

Вчера екипите на пожарната са излизали три пъти – посетили са местопроизшествията от пожарите в с. Кривина и в района на „9-ти километър“ в Русе – за гасене на възобновени запалвания, а за времето от 12:49 до 15:30 часа са изпратени в гр. Сеново, заради сигнал за пожар в сухи треви, който се е оказал в царевично стърнище.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X