https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноТрето коте се настани на „Даунинг стрийт“ 10

Трето коте се настани на „Даунинг стрийт“ 10

Сибирското коте Принс вече е част от екипа на „Даунинг стрийт“ 10 след дълги преговори между британския премиер Кийр Стармър и неговите деца, съобщава германското издание „Шпигел“.

Стармър лично съобщи пред британските журналисти, че си имат нов четириног приятел. Принс е още бебе и затова често седи на бюрото на премиера, като дори попадна в кадър по време на официални снимки.

На „Даунинг стрийт“ 10 вече живеят три котета – Лари (живее там от 13 години), Джоджо (пристигнал заедно със семейство Стармър) и Принс (осиновен това лято).

Първоначално децата на британският премиер Стармър поискали немска овчарка, но баща им отказал, защото се притеснявал, че едно куче ще заема твърде много място в доста малкия апартамент на семейството. Тогава той, децата и съпругата му успели да се споразумеят за Принс.

Кийр Стармър обяснява пред Би Би Си, че основното му притеснение преди изборите е било въздействието, което новият му пост ще окаже върху двете му деца: „Това е голяма стъпка за тях. Ето защо осиновяването на това фантастично коте, наречено Принс, беше част от сделката, която трябваше да сключа с тях“.

Единствената трудност по осиновяването на сибирското коте била свързана с високото ниво на сигурност в правителствената централа.

„Имахме същият проблем и с Джоджо, когато се премествахме на „Даунинг стрийн“ 10 – той обичаше да влиза и излиза от стария ни дом, но тук единствената врата на новия ни апартамент е бомбоустойчива. Поставянето на малка котешка врата е трудна задача“, съобщи министър-председателят на Великобритания.

Децата му обаче заявили, че проблемът е един и същ, без значение дали котката е една или са две.

Котаракът Лари, който живее от години в сградата, седалище на британското правителство, вече се е срещал няколко пъти с Кийр Стармър. Той трудно се впечатлява от новите хора, защото вече е сменил шестима премиери, пише в. „Дейли мейл“.

Сега всички погледи са приковани към третото коте в правителствения апартамент. През последните дни британските медии разказват за всички подаръци, които семейство Стармър получава за котето Принс.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X