https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБалабанов: Готови сме да управляваме

Балабанов: Готови сме да управляваме

“Не съм си представял никак това, което се случва в момента. Но сега знам, че трябват действия и решения, за да се излезе от политическата криза. Когато “Има такъв народ” бяха първа политическа сила, ние не си позволихме да влезем в диалог с тези, които искахме да заличим. Тогава дадохме възможност на хората да отидат пак до урните, за да може да гласуват повече и да имаме мнозинство, но това не се случи и се започна този цикъл от избори”.

Това заяви в ефира на БНТ Станислав Балабанов от ИТН.

“В българската политика в последно време хората избират от лошото по-малко лошо. Това е така за съжаление. Дали ние сме от тези политици, хората ще решат”, каза още той.

“На мен лично ми писна да слушам нон-стоп за разпадащите се ДПС. Реално какво толкова лошо се случва с тях. За обществото явно е голям проблем, но за мен не е. От двете разцепили се партии няма по-добър и по-лош”, смята Балабанов.

“След изборите сме готови да управляваме. Вече имаме опит и това го доказахме. Важното е да имаме възможности в дадения парламент, да има висока избирателна активност, а не едни определени хора да ми се разхождат в парламента и нищо да не правят”, посочи той.

“Резерви към еврото нямаме, но чисто икономически България не е готова в момента. Но, когато тя бъде готова, ние нямаме против”, уточни Станислав Балабанов.

“С инфлацията, която господин Асен Василев докара, той просто съкрати процеса по влизане на България в еврозоната”, допълни той.

“Слави Трифонов е лидер на “Има такъв народ” и той ще реши дали ще участва в изборите. Като лидер той винаги взима решения и изпълнява всички поети ангажименти към избирателите. Смятам, че ще имаме сериозно място в следващия парламент, защото имаме успеваемост в политиките и приоритетите”, каза Балабанов.

Според него отговорност за кризата я носят тези, които управляваха в сгблоката – ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Балабанов се закани още, че ИТН ще управлява в 51-ото Народно събрание, но с кого – българските граждани щели да решат на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X