https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПарламентът ще изслуша министър Атанас Илков за действията на МВР срещу купуването...

Парламентът ще изслуша министър Атанас Илков за действията на МВР срещу купуването на гласове на предстоящите избори

Парламентът ще изслуша служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков за действията на МВР за препятстване на купуването и продаването на гласове на предстоящите парламентарни избори.

В приетата програма на Народното събрание за 25 и 26 септември е предвидено и изслушване на вътрешния министър във връзка с неспазения законов срок за стартиране на Националния регистър за случаите на педофилия.

В началото на заседанието от “Възраждане” поискаха министър Атанас Илков да бъде изслушан днес за “бездействието на МВР на предишните парламентарни избори и продължаващото бездействие на МВР срещу купуването на гласове за предстоящия вот”.

Председателят на парламента Рая Назарян съобщи, че десет минути преди началото на заседанието е пристигнало писмо от министъра на вътрешните работи, с което уведомява народните представители, че от 25 до 26 септември е възпрепятстван да присъства на пленарно заседание и на заседание на комисии поради неотложни случаи. Невъзможността за явяване на министъра предизвика реакции от парламентарните групи, които настояха той да дойде в парламента и да бъде изслушан.

По-късно Рая Назарян съобщи, че министърът на вътрешните работи е информирал, че може да присъства утре в пленарната зала за двете изслушвания. Ако министърът избяга и се скрие, цялата парламентарна група на “Възраждане” ще отиде в неговия кабинет, заяви Костадин Костадинов.

Хамид Хамид (ДПС) настоя министър Атанас Илков да се яви незабавно в сградата на Народното събрание и предложението му беше прието от пленарната зала. Рая Назарян съобщи, че министър Илков пътува към Народното събрание.

В дневния ред на парламента беше включен и проект на решение за приемане на информацията за дейността на Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на община Доспат – Елин Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X