https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиАпелативният съд във Варна отмени паричната гаранция на Ешреф Ешрефов

Апелативният съд във Варна отмени паричната гаранция на Ешреф Ешрефов

Апелативният съд във Варна отмени наложената парична гаранция на Ешреф Ешрефов и потвърди оставането му под домашен арест, става известно от съобщение на Окръжния съд в Търговище, разпространено днес.

Бившият кмет на Омуртаг Ешрефов е обвинен за участие в организирана престъпна група, а на 16 септември Търговищкият окръжен съд го пусна под парична гаранция.

Виждането на въззивната инстанция се разминава със становището на първостепенния съд за това, че е отпаднала реалната опасност обвиняемият да извърши престъпление, обясниха от Окръжния съд. Безспорен е фактът и че при мярка за неотклонение „домашен арест“ обвиняемият е извършвал противоправни действия. При една по-лека мярка за неотклонение, каквато е определил първоинстанционният съд, а именно „гаранция“ в пари, се би дала възможност на обвиняемия (когато вече не се изисква разрешение от наблюдаващия прокурор за напускане адреса, на който живее), да извърши и други противозаконни действия, включително и престъпления. При по-лека има опасност да не може да бъде приключено досъдебното производство в необходимите срокове предвид наличието на реална опасност от извършване на престъпление, посочиха още от съда.

С тези мотиви Апелативният съд във Варна счита, че мярката, която ще осъществи целите на процесуалната принуда, е първоначално взетата, а именно „домашен арест“.

Определението е окончателно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X