https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаБолницата в Бяла отпуска стипендии за обучение на медицински специалисти

Болницата в Бяла отпуска стипендии за обучение на медицински специалисти

Многопрофилната болница за активно лечение “Юлия Вревска” в град Бяла, област Русе, която е общинско търговско дружество, отпуска стипендии на свои служители за обучение и повишаване на квалификацията. Първите две медицински сестри вече са се дипломирали в Русенския университет и работят в лечебното заведение. Това съобщи на днешното заседание на Общинския съвет в Бяла управителят на болницата Димитър Димитров.

Съветниците приеха информация за финансово-икономическото състояние на МБАЛ “Юлия Вревска”. Димитров обясни, че финансовото състояние на лечебното заведение е стабилно, като дружеството е на печалба.

Пред БТА управителят на болницата каза, че началото на инициативата за отпускане на стипендии за обучение на медицински специалисти е поставено преди четири години. По думите му, това е един от начините за справяне с недостига на персонал и за неговото подмладяване.

Димитров каза, че още 11 души са стипендианти на болницата. Седем от тях се обучават за медицински сестри, трима – за медицински лаборанти, а едно момиче – за акушерка. Те получават стипендия от по 1140 лв. на месец и в същото време са служители на лечебното заведение, като се задължават да работят в болницата след дипломирането си в продължение на пет години.

Дневният ред на заседанието на Общинския съвет в Бяла днес беше от общо 21 точки.

Сред останалите теми, които бяха разгледани и приети, са годишният отчет за изпълнение на бюджета на Общината през миналата година, актуализация на Плана за разпределение на капиталови разходи за 2024 г., финансирани от европейски и други източници, и на план-сметката за разходите на общинското предприятие “Комунални дейности и услуги”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X