https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПредизборно Светият синод призова към усърдна молитва за преодоляване на печалните разделения

Предизборно Светият синод призова към усърдна молитва за преодоляване на печалните разделения

Предизборно Светият синод призова към усърдна молитва за преодоляване на печалните разделения. Институцията излезе с изявление относно предстоящите парламентарни избори.

“Българското общество преминава през тежка духовна и институционална криза. Устоите на неговото единство и организация са подложени на сериозни изпитания. Всички ние, освен православни клирици и християни, сме същевременно и членове на това общество”, пише в изявлението на Светия синод на Българската православна църква.

В документа пише още, че най-големият дефицит в съвременния свят е дефицитът на покаяние. Единственият надежден път към единството и напредъка на българския народ е пътят на покаянието, от което имаме жизнена необходимост.

“Покаянието означава промяна на начина на мислене: доверие на Бога, повече отколкото на себе си, отказ от егоизма, себелюбието, индивидуализма, гоненето на личния интерес. Означава да мислим, да живеем и да се трудим за Бога и за нашия ближен, осъзнавайки и борейки се със своята греховност. Поради гореизложеното, в предизборния период призоваваме българския народ към усърдна молитва за преодоляване на духовните язви и печалните разделения сред българския народ, за възстановяване на институционалните устои на българското общество и държава”, пише още в изявлението.

Светият синод приканва с молитва да се потрудим за духовното ни укрепване и обръщането на народа ни към Бога, от Когото е всеки съвършен дар (срв. Як. 1:17), включително духовното ни пробуждане, духовното и физическо здраве и разбирателство на обществения организъм.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X