https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаТошко Йорданов: РСМ няма да започне никога преговори за членство в ЕС,...

Тошко Йорданов: РСМ няма да започне никога преговори за членство в ЕС, ако не промени поведението си

Република Северна Македония (РСМ) не отговаря на поетите ангажименти, които е подписала самата тя за преговорната рамка за присъединяване към Европейския съюз (ЕС). Това заяви председателят на парламентарната група (ПГ) на “Има такъв народ” (ИТН) Тошко Йорданов пред медиите в парламента относно новината, че Албания започва същинските преговори за членство в ЕС.

По думите му Република Северна Македония не може “дори да се надява” да започне преговори, още повече с непремерените изказвания на техни ръководители и с “безумното искане”, което направиха в Европейския парламент (ЕП) за предоговаряне на условията. Най-нормално е Северна Македония да стоят там където са – извън ЕС, и няма да започнат никога преговори, ако не променят поведението си и не запишат българите в Конституцията си, изтъкна Йорданов.

Относно работата на 50-ото Народно събрание, Йорданов коментира, че парламентът е можел да излъчи правителство без ГЕРБ и ДПС. Всички останали политически партии бяхме постигнали договореност в третия мандат, приоритетите и изработената програма бяха пред очите ви. Човекът, който провали да има правителство, извън ГЕРБ и ДПС ,е Кирил Петков, подчерта председателят на ПГ на ИТН.

Петков отказа да има и ясно антикорупционно законодателство извън ГЕРБ и ДПС в този парламент като фундамент на едно програмно правителство с ясни приоритети, които щяха да гарантират съдебна реформа, пътя към Шенген, еврозоната, добави Станислав Балабанов от ИТН.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X