https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеМЕДИКА осигурява разходка с кардиолози за Световния ден на сърцето 29 септември

МЕДИКА осигурява разходка с кардиолози за Световния ден на сърцето 29 септември

МЕДИКА се включва в двете основни национални инициативи по повод Световния ден на сърцето 29 септември – „Разходи се с кардиолога си“ и Седмица на сърцето в училище, организирани от Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ).

Целта на разходката с кардиолози е да се постави акцент върху редовната физическа активност – основен фактор за профилактика на сърдечно-съдовите  заболявания.
В Русе събитието ще се проведе на 29 септември 2024 г., неделя. Сборният пункт е в 10:30 часа на Вазата в Парка на младежта. Там гражданите ще имат възможност да се срещнат и разговарят с водещи кардиолози на Лечебни заведения „МЕДИКА“ – проф. д-р Добрин Василев, д-р Панайот Панайотов и д-р Сайфие Црънкова. Всички желаещи са добре дошли да повървят по алеите заедно с лекарите и да получат полезни съвети за опазване на сърдечното здраве, както и информационни брошури.

Специалисти от МЕДИКА КОР  ще участват и с лекции пред ученици през предстоящата Седмица на сърцето в училище – инициатива на ДКБ с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Те ще запознаят децата в русенски училища с рисковите фактори за сърдечното здраве, но и с полезните навици, които го укрепват през целия живот.

Убедени в ползата от здравното образование,  активната профилактика и превенция, специалистите от МЕДИКА се ангажират с различни инициативи. Сред тях са безплатните ежемесечни скринингови прегледи от кардиолози и съдови хирурзи.
Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смърт у нас, макар че голяма част от фаталните случаи биха могли да бъдат предотвратени, ако хората са добре информирани за симптомите и не пренебрегват профилактиката. Точно за това инициативата „Разходи се с кардиолога си“ призовава: „Присъединете се към нашия път на здравето“, път, по който трябва да вървим по своя воля и по свое убеждение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X