https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМеждународният Пробег на мира ще премине през Русе на 29 септември

Международният Пробег на мира ще премине през Русе на 29 септември

На 29 септември /неделя/ Русе ще стане част от маршрута на международната инициатива Пробег на мира 2024, в която се включва и Община Русе. В 10 ч. всички желаещи да се включат в глобалната кауза за мир ще стартират от начална точка Вазата в Парка на младежта, пренасяйки щафетно факела – символ на инициативата.

В Пробега на мира може да се включи всеки желаещ, без значение дали е професионален атлет или любител, като няма ограничение за възрастта. Нужна е единствено съпричастност към идеята за световен мир.

Кулминацията на инициативата ще бъде на сцената пред Съдебната палата, където организаторите ще посрещнат факела на мира. Там за доброто настроение на участниците и присъстващите ще се погрижат със свои изпълнения младите таланти от Вокална група „Приста“, Студио за поп и джаз „Икономов“, Балет „Импулс“ и Клуб „Калагия“ към Общинския младежки дом.

В Пробега на мира освен желаещите русенци, ще се включат и участници от други държави, които са стартирали своето бягане от различни точки на Европа. Тази година международният отбор на пробега влиза на 29 септември през граничен пункт Русе. За 7 дни бегачите ще изминат с факела на мира над 600 км до граничен пункт Гюешево, където бегачите ще продължат тичането през Македония и Сърбия, до финала в Унгария, който ще се състои на 18 октомври.

Пробегът на мира е глобална щафета, която има за цел да насърчи сближаването между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят. Тази най-мащабна мирна инициатива датира от 1987 г. и обхваща повече от 150 страни от всички континенти. Бегачите пренасят по целия маршрут горящ факел – символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X