https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПравителството отпусна 116 хиляди лева за пътна инфраструктура в Русе

Правителството отпусна 116 хиляди лева за пътна инфраструктура в Русе

Министерският съвет на Република България взе решение да отпусне средства за финансиране на общинска инфраструктура в град Русе. Това става в рамките на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), като целта е да се подкрепи развитието на местната икономика и да се подобрят условията за бизнес в региона.

Сумата, която ще бъде предоставена на Община Русе от бюджета на Министерството на иновациите и растежа, възлиза на 116 878 лева с включен данък добавена стойност (ДДС). Тези средства са предназначени за реализацията на конкретен инфраструктурен проект: “Изграждане на тротоари и извършване на текущ ремонт на кръстовище между улиците „Слатинска” и „Индустриален парк”, в общински имот местност „Слатина”, град Русе”.

Този проект е пряко свързан с изпълнението на сертифициран инвестиционен проект по ЗНИ, озаглавен “Второ разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия” в град Русе. Инвеститор в този мащабен проект е “ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД, която планира да вложи 23 милиона лева и да създаде 302 нови работни места.

Очакваните ползи от подобряването на инфраструктурата са многостранни. На първо място, ще се повиши значително транспортно-комуникационната свързаност в района. Това ще доведе до по-ефективно придвижване както на хора, така и на стоки, което е от ключово значение за развитието на бизнеса и икономиката в региона.

Не по-малко важен е аспектът на безопасността. С реализацията на проекта се цели да се гарантират животът и здравето на гражданите, които ежедневно използват тази транспортна инфраструктура. Очаква се значително да намалее рискът от пътнотранспортни произшествия, което ще допринесе за по-спокойното и безопасно придвижване на всички участници в движението.

Освен “ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД, ползватели на обновената инфраструктура ще бъдат и други важни икономически субекти в региона. Сред тях са “Балкан цинк” АД, “Керос Керамика” ЕАД, “Клио Комерс – ТБ” ЕООД, “ВИП АЛ 07” ЕООД, както и редица други предприятия, опериращи в индустриалната зона на Русе.

Този проект е показателен за стремежа на правителството да подкрепя развитието на регионите чрез целенасочени инвестиции в инфраструктура. Той демонстрира как публичните средства могат да бъдат използвани ефективно за създаване на по-добри условия за бизнес и повишаване качеството на живот на местните жители.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X