https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаEвгени Минчев: Трябва да събудя хората

Eвгени Минчев: Трябва да събудя хората

Предизборната кампания започна и точно месец остава до поредните парламентарни избори. Зрителите на NOVA предварително зададоха въпроси към PR експерта, благотворител и кандидат за депутат от гражданската квота на “БСП – Обединена Левица” Евгени Минчев, който отговори на тях в студиото на “Събуди се”.

Той коментира своята работа като ватман в София: „Хората забравят факта, че тези 6 години в градския транспорт не само ме доведоха в София, не само ме дисциплинираха, ами ми дадоха едно вдъхновение, което не съм очаквал, че някъде мога да намеря”. „Аз имах привилегията да остана и да работя в България, когато беше най-трудно, а не да бъда икономически дезертьор, които напуснаха през 1990 година”, добави Минчев.

„Връщането на казармата няма как да се получи при днешните обстоятелства, но може да се мисли за военно обучение между 3 и 6 месеца, което да бъде поето от държавата и да покаже на мъжете, че трябва да бъдат мъже по един определен начин. Да си мъж с лакирани нокти и начервени устни – това не е мъж”, заяви той.

Един от въпросите, зададени от зрителите на NOVA, гласи: “Може ли Евгени Минчев, ако стане депутат, да направи нещо по темата с 6-те различни мотриси, които пътуват по софийските релси?” „Вече 35 години не съм ватман и това няма да бъде моят ресор, ако съм във властта”, отговори Минчев.

“Това, че идвам от името на една абревиатура, каквато е “БСП-Обединена левица”, не означава, че аз съвсем ще бъда послушния депутат или народен представител. Разбира се, ако това стане. Ще представлявам себе си също, защото смятам, че има още една численост от хора, които разсъждават като мен. Или пък мога да създам численост от хора, които никога не са очаквали, че могат да мислят по определен начин”, каза той.

Според социологията на “Тренд” след миналите избори най-голямата част от електората на БСП, 40,6%, идва от възрастовата група 70+. “Хубаво е да мога да помогна на възрастните хора да се увеличат пенсията. Според мен това няма да бъде моята роля. По-скоро ще събудя останалата част от електората, които или не знаят къде да гласуват, за кого да гласуват или какви очаквания да имат от тази партия”, заяви Минчев.

“Това, което смятам, че аз трябва да събудя в хората, бивайки кандидат за народен представител от БСП, е да предупредя да не се качват на младите политически мотоциклети, на политически пеленачета, чиито пелени трябва да сменят в следващия мандат”, допълни експертът. Според него трябва да се обърнем към тези, които имат политически стаж.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X