https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМС: ЦИК не са представили договор за наемане на помещения за съхраняване...

МС: ЦИК не са представили договор за наемане на помещения за съхраняване на машините за изборите

Министерски съвет изрази позицията си във връзка с темата за съхранението на машините за изборите.

“С решение № 545 от 31 юли 2024 година Министерският съвет удължи с допълнителни шест месеца срокът, в рамките на който могат да се използват наети от ЦИК помещения за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване. И до момента обаче ЦИК не са представили проект на договор за наемане, който съответно да бъде обезпечен.

Министерският съвет не е страна в процеса по договарянето и сключването на договор за наемане. Правителството очаква такъв договор да бъде представен и незабавно след това ще издаде необходимите актове за обезпечаването му”, посочват в становището.

“При приемането на план-сметката за изборите Министерският съвет заяви готовност да осигури необходимите средства при сключване от страна на Централната избирателна комисия на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите”, се казва още в позицията на правителството.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X