https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОт утре тръгва директният бърз влак между Русе и София

От утре тръгва директният бърз влак между Русе и София

Областният управител на Русе Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев ще се качат на възобновения директен влак между Русе и София, по-известен като „Синият Дунав“. Драганов и Георгиев ще пътуват по трасето между Русе и Бяла утре сутринта, когато на практика е първият курс на композицията след нейното прекъсване повече от 6 години.

В продължение на този период пътниците от Русе и областта трябваше да правят прекачване на гара Горна Оряховица по пътя си към столицата и да изчакват варненската композиция. От 1 октомври това няма да се налага. Припомняме, че след повече от четиримесечни усилия на Областната администрация и със съдействието на кметовете на общините в Русенско, както и от министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, нейния заместник русенецът Димитър Недялков и ресорния заместник-министър Бисер Минчев, евродепутата Андрей Новаков и русенските народни представители в 50-ото Народно събрание директният влак от Русе към София бе подновен.

Справка в сайта на БДЖ показва, че влакът ще тръгва от централната гара в Русе в 06.17 часа и ще пристига в София-Север в 12.15 часа. Поради ремонт на коловозите на централната жп гара в столицата, който желае ще може да хване влак от София-Север до централна гара София в 12.32, като на централната гара той ще пристига пет минути по-късно, т.е. 12.37 часа.

От столична община е осигурен удобен градски транспорт, който позволява придвижване от гара София-Север до центъра на столицата. На връщане влакът ще тръгва в 14.35 от централна гара София и ще пристига в Русе в 21.53 часа, без да е нужно каквото и да е прекачване.

Влакът ще се движи с новодоставените вагони от Германия. Те разполагат с климатична система и с контакти за зареждане на мобилни устройства.

Областният управител апелира към жителите на региона повече от тях да изберат този начин на придвижване, защото е по-евтин, екологичен и удобен. От БДЖ предвиждат тестови период на движение на влака до средата на месец декември тази година. Ако достатъчен брой пътници решат да го ползват, той ще продължи да се движи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X