https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЖена "възкръсна", за да си плати 16 лева борч към "Топлофикация"

Жена “възкръсна”, за да си плати 16 лева борч към “Топлофикация”

Жена „възкръсна”, за да си плати задълженията към „Топлофикация”. Абонатът е починал, по документи, около две седмици, докато го признаят отново за жив. От дружеството убеждавали съда, че длъжницата, която има борч от 16,29 лева, е покойница.

Нейните близки изпаднали в тотален шок, когато разбрали, че ще съдят тях заради покойната им близка. Оказва се, че „Топлофикация” може да прати някого в отвъдното по документи, както и да го възкреси, ако има да плаща, поне 16 лева.

„Получих писмо от „Топлофикация”, в което пишеше, че аз съм покойница и търсят някакви стотинки от моето семейство. Пише, че е установена смърт. Как са я установили, нямам идея”, заяви Мария Евтимова пред Нова телевизия.

В същото време жената бива повикана в съда, след като е била обявена за покойник. „След като отидох в съда, съдийката не ми обърна внимание и каза, че ще се води дело за тези 16 лева. Това, че аз съм починала е написано от „Топлофикация”, допълни потърпевшата.

Два месеца по-късно от случката Мария е призната за жива. „След като отидох на каса в дружеството, се установи, че аз нищо не дължа. Може би тези 16,29 лв. са събрани от някакви стотинки, лихви може би. Но като отидох, платих 60 лв. и съдийката каза, че делото приключва”, каза жената.

От „Топлофикация” отговориха пред Нова, че е станала грешка и че за кратко потърпевшата е била обявена за покойник документално. На нея се извинили и я поканили на среща. Мария не смята да се отзове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X