https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиОгромен горски пожар бушува в Пелопонес, има загинали и евакуирани

Огромен горски пожар бушува в Пелопонес, има загинали и евакуирани

Стотици пожарникари и доброволци в Южна Гърция се борят трети ден с голям горски пожар в близост до град Коринт, който отне живота на двама души и опустоши обширна гориста местност. Двама души са загубили живота си в него.

Пожарната служба в района съобщи, че повече от 400 пожарникари, подпомагани от 20 водоразпръскващи самолета, са били ангажирани с пожара в планините на Коринтия в Северен Пелопонес.

Властите бяха оптимистично настроени, че е постигнат напредък, тъй като основният фронт на пожара беше овладян, оставяйки голям брой разпръснати малки пожари. Въпреки това остава неясно дали този успех може да бъде запазен, преди ветровете да се развихрят и да разгорят огъня отново.

Хърватия и Италия изпратиха три самолета в помощ на гасенето на пожара в Гърция, след като Атина се обърна към членките на Европейския съюз за помощ, съобщи ЕК.

ЕС също така подкрепя местните гръцки власти със спешно сателитно картографиране и като следи прогнозата за опасността на пожара, се казва в прессъобщение на комисията.

Това е третият път тази година, когато Гърция призовава членовете на ЕС за помощ по време на продължаващия сезон на пожарите.

Длъжностни лица наредиха още едно село да бъде евакуирано като предпазна мярка днес, ден след като бяха издадени половин дузина подобни заповеди. Голяма магистрала в близост, която беше затворена през нощта, тъй като пламъците се приближиха, беше отворена отново днес.

Пожарът е унищожил историческа църква в планината и според съобщенията е нанесъл щети на сгради извън застрашените села, но противопожарната служба не е успяла веднага да предостави допълнителни подробности.

​Двете жертви на пожара от вчерашния ден бяха идентифицирани като местни жители, попаднали в капан късно в неделя от бързо разрастващия се пожар.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X