https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЗапочна удостоверяването на машините за гласуване

Започна удостоверяването на машините за гласуване

Стартира процесът по удостоверяване на съответствието на машините за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Техническите устройства бяха приети в Министерството на електронното управление (МЕУ) на 30 септември, след края на работния ден от Централната избирателна комисия.

Първа стъпка от работата на екипите на МЕУ е да извършват проверка на предоставените за нуждите на удостоверяването активи от ЦИК. Сертифицирането на изборните машини протича под наблюдението на експерти от Държавна агенция „Национална сигурност“.

Министерството на електронното управление покани регистрираните партии и неправителствени организации да участват в процеса.

Удостоверяването на техническите устройства за гласуване се провежда в защитена среда, в сградата в МЕУ, където е инсталирана нова камера, която ще излъчва картина и звук в реално време. В зала „Партер“ ще може да се наблюдава целият процес по удостоверяване, като всеки гражданин ще има свободен достъп до нея в работно време през седмицата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X