https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниБенямин Нетаняху: Техеран ще си плати

Бенямин Нетаняху: Техеран ще си плати

„Техеран ще си плати.“ Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху във връзка със снощната атака, при която Иран изстреля около 200 ракети по Израел.

Повечето тях са прихванати. Въпреки работата на „Железния купол“, в град в южната част на Израел е пострадало училище.

В Тел Авив щети са нанесени по заведение за хранене.

„Иран направи голяма грешка и ще си плати за нея. Режимът в Иран не разбира нашата решимост да се защитим, да отвърнем на враговете си. И ние ще спазим правилото, което сме определили – който ни напада, ние му отвръщаме“, каза още Нетаняху.

Европейският съюз осъди атаките на Иран. А от САЩ заявиха отново пълната си подкрепа за Израел и заявиха, че са се включили в защитата, пише Ройтерс.

„Осъждаме тези безразсъдни атаки от страна на Иран и я призоваваме да се въздържа от по-нататъшни нападения, включително и през своите проксита. По време на атаката американските и израелските военни сили се координираха, за да помогнат за защитата на Израел. Нашите кораби, разположени в Близкия изток, подкрепиха отбраната на Израел, като се включиха в прихващането на иранските ракети“, каза генерал-майор Патрик Райдър, говорител на Пентагона.

Размяната на удари между Израел и „Хизбула“ продължава. Според ливанските власти, само през последните часове при израелски нападения, са загинали 55 души. От ООН и ЕС призоваха за незабавно спиране на огъня.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X