https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДрагомир Драганов за изложбата на Виргиния Пенчева: Темата импонира на всекидневните ни...

Драгомир Драганов за изложбата на Виргиния Пенчева: Темата импонира на всекидневните ни превъплъщения в търсене на себе си и позитивното

Русенката Виргиния Пенчева откри десетата си поредна самостоятелна изложба тази вечер в Русенската художествена галерия. Експозицията е под надслов „Метаморфози на пейзажа“.

На събитието присъства и областният управител Драгомир Драганов, който пожела на художничката да продължава да създава изкуство със силен социален и общочовешки характер.

„Темата на експозицията е изключително актуална, защото импонира на всекидневните ни превъплъщения в търсене на себе си и позитивното. Подобни събития ни помагат да намерим баланс в ежедневието си и правилната формула, по която да продължим напред“, заяви Драганов. „Днешната изложба ни предоставя широка гама от емоции, провокира ни и ни тласва по пътя на лиричните и философски внушения за живота и неговите послания във Вашите картини. Смея да твърдя, че те са отражение на най-чистите и добри душевни въжделения на човека“, допълни областният управител.

В изложбата могат да се видят 30 абстрактни картини. Темите гравитират около пространства, които изграждат среда, наситена с различни състояния – цветни и жизнеутвърждаващи. Зрителят има възможност да разчете метаморфозите на пейзажите, в зависимост от своето настроение и нагласа, и да стане съавтор, пътешествайки из картинния свят на Виргиния Пенчева.

Живописните платна на художничката ще останат в галерията до 16 октомври.
Веднага след откриването на изложбата Драганов разговаря с новоназначения директор на културната институция Еслица Попова и сподели, че е убеден, че доброто партньорство между двете институции ще продължи да бъде надграждано. Областният управител изтъкна отличните взаимоотношения с досегашния директор на галерията Елена Великова.

Поздравителен адрес бе връчен и от кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X