https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДТ „Сава Огнянов“ сваля цените за първия спектакъл от театралния фестивал

ДТ „Сава Огнянов“ сваля цените за първия спектакъл от театралния фестивал

От 8 до 13 октомври в пространствата на Доходното здание ще се проведе първото издание на „Есенни театрални срещи в Русе“. Фестивалът ще събере на една сцена редица звезди от театралното, литературното и филмовото изкуство.

Той се осъществява с подкрепата на Министерството на културата и Община Русе чрез програма „Култура“. Основен организатор е Катя Костова, председател на сдружение „Кауза Пещера“, а Драматичен театър „Сава Огнянов“ е партньор в инициативата за провеждането на фестивала в Русе.

За деня на откриването ДТ „Сава Огнянов“ намалява цените на билетите САМО НА КАСА като комплимент към своята вярна публика. Цената на един билет е САМО 12 лева, САМО за представлението на 8 октомври.

Откриваме със „Странна случка с куче през нощта“ по романа на Марк Хадън, под режисурата на Боян Иванов. Спектакълът донесе театрална награда „ИКАР“ 2024 за дебют на младия Калоян Желев. Той има и номинация за наградите „АСКЕЕР“ също за дебюта си на сцена като Кристофър Буун. Партнират му Стоян Радев – гост, Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева.

„Странна случка с куче през нощта“ получи още две номинации за „ИКАР“ 2024. В категорията за сценография Ванина Цандева бе с номинация за сценография и костюми, а Тодор Тодоров и Албена Баева за видеомапинг. Композиторът Христо Намлиев бе номиниран за авторска музика.

Билети онлайн: www.entase.bg/dtruse

Билетна каса: 082/830 168

Работно време от 10:00 до 14:00ч. и от 14:30 до 18:00ч.

https://www.rusetheatre.com/

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X