https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоКристиян Илков се завърна с отличие и много награди от международния конкурс...

Кристиян Илков се завърна с отличие и много награди от международния конкурс “Сребърна Янтра”

Изпълнителят от Вокално студио за поп и джаз “Икономов” при Общинския младежки дом Кристиян Илков се завърна с първа награда за “Най-добро изпълнение на чуждестранна песен” от 22-ия Международен конкурс за млади поп изпълнители „Сребърна Янтра”, провел се във Велико Търново.

Изпълненията на участниците бяха оценявани от международно жури с председател проф. Сребра Михалева и членове маестро Роко Палацо (Италия), проф. Родика Рошиору (Молдова), Доминик Симионеску (Румъния), Кристине Войтова (Латвия), Армандо Гукасян (Армения), Теди Кацарова и Христо Паскалев – Паскал.

Възпитаникът на вокалния педагог Вили Икономов се състезава с участници от Латвия, Италия, Армения, Молдова, България, Румъния и Колумбия. Освен че успя да спечели призовата първа награда, Кристиян получи и няколко специални награди:

– студиен звукозапис в БНР;
– специална покана за директно участие на финал в интернационален фестивал „Microfon D’Oro“ 2025, под съпровода на симфоничния оркестър на San Remo – Неапол, Италия;
– специална покана за директно участие на финал в Hermannstadt Fest 2025 – Сибиу, Румъния.

Освен в конкурсната програма, участниците в “Сребърна Янтра” са имали възможност да се включат и в конкурсни концерти и да посетят майсторския клас на маестро Роко Палацо. Кристиян е взел активно участие и на откритата сцена до паметника Асеневци, където се е провел майсторския клас на италианеца.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X