https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАнтикорупционната комисия влезе в имот на Джейхан Ибрямов, той е задържан

Антикорупционната комисия влезе в имот на Джейхан Ибрямов, той е задържан

Агенти на Комисията за противодействие на корупцията са влезли тази вечер в дома на Джейхан Ибрямов – кандидат за депутат от Алианс за права и свободи на Ахмед Доган.

Че нещо странно се случва с Ибрямов пръв съобщи евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, който също избра страната на почетния председател в конфликта в движението. В пост във фейсбук той написа около 21,30 часа обезпокоен, че Джейхан Ибрямов е изчезнал от три часа насам.

“Нямаме връзка с Джейхан Ибрямов за последните 3 часа. Какво се случва? Отвлечен ли е?”, гласи съобщението в социалната мрежа на Кючюк.

В дома на кандидата за депутат Джейхан Ибрямов тече обиск от агенти на антикорупционната комисия, потвърдиха пред “24 часа” членове на семейството.

Според неофициална информация Джейхан Ибрямов е задържан. Акцията е била на ГДБОП, а не на антикорупционната комисия. Като Ибрямов е задържан в момент на получаване на голяма сума пари, която можела да бъде и за купуване на гласове. Като задържането е станало в рамките на разследване на ГДБОП за чадър над организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Името на Ибрямов бе замесено в разследване на ГДБОП и НАП за измами с ДДС при зърнени сделки. На 21 август бе конфискуван и джип на Ибрямов, който му бил даден от фирма, участвала в нанасянето на щети на бюджета в размер на 11 млн. лв. според твърденията на разследващите институции.

Джейхан Ибрямов е бивш председател на младежкото ДПС, неизменен депутат от движението в няколко парламента. През юли той бе изключен от парламентарната група на ДПС и зае страната на Ахмед Доган в конфликта му с Делян Пеевски.

В момента Ибрямов е кандидат за депутат и като такъв трябва да има имунитет. Няма информация от ЦИК да са давали съгласие за снемане на имунитета му.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X