https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДиректорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение

Директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение

Директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение, потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов пред БНТ. Обвинението е по чл. 203 за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Наказанието е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Той все още не е официално задържан.

В 14.00 часа днес Окръжна прокуратура – Пловдив и МВР ще дадат подробности във връзка с досъдебното производство, което е за длъжностно присвояване на пари, собственост на държавни предприятия – театри.

Директорът на Смолянския театър Румен Бечев е разпитан в Икономическа полиция Пловдив и късно снощи е освободен. Часове преди разпита на Бечев от Министерството на културата съобщиха, че проверка на ведомството е установила сериозни нарушения, които повтарят схемата, разкрита в Театрално-музикалния и филхармоничен център – Разград.

Подобно на аферата „Манукян“ и в Смолян има изтичане на големи суми пари към няколко фирми чрез фиктивни назначения и ползването на външни дружества за реклама. Сумата е идентична на тази, по която вече беше повдигнато обвинение на директора на Разградския културен институт. Актьори от трупата в Смолян, пожелали анонимност, коментираха пред БНТ, че в тяхната културна институция изтичането на средства може да надхвърли сумата в Разград, която според прокуратурата е в размер на 1,7 млн. лева.

По-рано днес стана ясно, че Икономическа полиция е изискала от Министерството на културата документи, в които е описана структурата на самото министерство. Това научи “По света и у нас” от свои източници.

Чрез тях, както и чрез длъжностните характеристики, които също са сред изисканите документи, ще бъде проверено кой на кого е подчинен и всъщност кой на финала е одобрил разплащането на исканите от театрите средства.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X