https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоБебета от бедни семейства ще получават помощ по европрограма

Бебета от бедни семейства ще получават помощ по европрограма

Новородени деца от бедни и рискови семейства ще получават безплатни продукти по европейска програма, като процедурата в България ще се предлага към общините чрез Агенцията за социално подпомагане.

Семействата на новородените деца от бедни и рискови семейства ще могат да получат безвъзмездно 7 вида стоки, предимно детски дрешки – ританки, боди, пижами, детски комплекти и други, както и още 9 вида стоки: залъгалки, комплекти за захранване, козметични продукти и други.

Пакетът ще се предоставя на два пъти – веднъж при раждането и втори път до навършване на шест месеца на детето. Предвид това условие, продуктите в пакета са съобразени с възрастовите нужди на детето от раждането до навършване на шест месеца и от шест месеца до навършване на една година.

Безвъзмездната помощ към уязвимите семейства ще дойде по процедура „За по-добро бъдеще“ на Програма „Храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г. Предвижда се процедурата да се изпълни за тригодишен период.

Очаква се не по-късно от 30 октомври 2024 г. Агенцията за социално подпомагане и асоциираните й партньори – общини в Република България, да могат да кандидатстват и след одобрение на проекта, да започнат да раздават на нуждаещите се семейства пакети за новородени деца.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X