https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораФинансовият министър даде информация за Бюджет 2025 година

Финансовият министър даде информация за Бюджет 2025 година

Средносрочният фискално-структурен план следва да бъде одобрен от Министерски съвет до 31 октомври тази година. Това каза по време на брифинг служебният финансов министър Людмила Петкова.

“Служебното правителство винаги е заявявало, че основен приоритет е както провеждането на честни и демократични избори, така и запазването на финансовата стабилност на страната и устойчивост на публичните финанси”, каза още финансовият министър.

Людмила Петкова уточни, че страната ни следва да изготви своя средносрочен фискално-структурен план за периода 2025-2028 година, който трябва да включва необходимите инвестиции и реформи, съобразявайки се с инвестициите в ПВУ.

Министърът на финансите Людмила Петкова призова парламентарно представените партии да проведат дебат и да дадат мандат на служебния кабинет да довърши преговорите с Еврокомисията по плана за възстановяване и устойчивост, за да не загуби страната милиарди евро.

България е единствената държава, която нито е предала актуализиран план за възстановяване, нито е предала текстове по плана Repower, посочи тя.

Тя посочи, че от 2022 г. насам има трайна тенденция на ръст на разходите в бюджета, а в същото време не е редно служебно правителство да прави дългосрочни изчисления, без да се знае редовно правителство какви реформи би направило.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X