https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниФутболният Дунав започва инициатива за привличане на повече деца в спорта

Футболният Дунав започва инициатива за привличане на повече деца в спорта

Футболният Дунав (Русе) започва организирани тренировки в детски градини, съобщи председателят на Управителния съвет (УС) на клуба и дългогодишен капитан на „драконите“ Диян Димов.

„Целта на първо място е да спечелим, да запалим, повече деца за спорта и в частност за футбола. Естествено, ако родителите им и самите те най-вече покажат желание и решат, ще са добре дошли след това в детско-юношеската ни школа“, каза Димов.

Петима от треньорите на Дунав ще провеждат занимания от по 30 минути два пъти седмично по график в детските градини „Звездица“, „Здравец“, „Незабравка“, „Пинокио“, „Пролет“ и „Снежанка“ в Русе, както и „Райна Княгина“ в Мартен, коментира пред БТА единият от тях Александър Маринов.

„Поставили сме си за цел за начало да обхванем от 100 до 150 деца. Стараем се на първо време да ги научим на началните стъпки в спортната култура, движение, активности. Разбира се, вече в четвърта група започваме да им показваме и основните и първи технически умения, които трябва да имат“, каза още Маринов.

Той добави, че в някои от детските заведения заниманията са започнали, а в други предстои това да се случи от началото на следващата седмица. При заявен интерес от Дунав изразиха готовност да разширят обхвата на инициативата си и да започнат тренировки в други детски градини.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X