https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПрокуратурата: Ибрямов е задържан със 100 000 лв. в белязани банкноти

Прокуратурата: Ибрямов е задържан със 100 000 лв. в белязани банкноти

Предстои внасяне на искане за постоянна мярка „задържане под стража“ на кандидат-депутата Джейхан Ибрямов. При задържането му в сряда у него е открита сумата от 100 000 лева в белязани банкноти. При претърсването на дома му също е открита сума пари. Това каза на брифинг в петък Ваня Стефанова, завеждащ отдел във Върховната прокуратура.

„Назад във времето Мирослав Тодоров е предоставял парични средства в големи размери на Джейхан Ибрямов по обществени поръчки. Двамата се познават от 2000 г., като от 2019 г. са по-близки контакти, с които са били осигурявани лицензи със съдействието на народния представител. Ибрямов е бил член на Комисията по отбрана в последните парламенти. Търговия с влияние с лица от МО е напълно възможна в тази конфигурация. По последни данни Ибрямов имаше неразположения, което наложи да бъде приет в МВР болница, но вече състоянието му е стабилно и ще бъде върнат в ареста“, обясни още тя.

Мирослав Тодоров е разследван като част от организирана престъпна група за източване на ДДС чрез фирми фантоми. Разследващите са установили, че Тодоров е лицето, което е изтеглило „на каса“ сумата от 58 млн. лв. от сметките на две дружества, които са играели ролята на т.нар. „липсващ търговец“.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение на Ибрямов за търговия с влияние. Вчера бяха снети и двата му имунитета – този на народен представител свали председателят на НС, а този на кандидат-депутат – ЦИК. Той беше задържан за 24 часа, след което беше отведен в следствения арест. А адвокатът му каза, че задържането е по разследване за купуване на гласове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X