https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЧетири обвинения за румънеца, арестуван за незаконна сеч край Никопол

Четири обвинения за румънеца, арестуван за незаконна сеч край Никопол

Районният съд в Никопол ще разгледа днес искането на прокуратурата за вземане на най-тежка мярка за неотклонение спрямо румънеца, задържан на българска територия за незаконна сеч. Това съобщи районният прокурор на Плевен Владимир Радоев.

Румънецът и неговият баща бяха хванати на дунавския остров Средняк, след като нелегално навлезли на българска територия за да крадат дърва.

По-възрастният мъж е прострелян неволно от служител на полицията, след като е проявил агресия, застрашаваща здравето и живота на полицая. Простреляният румънец е откаран за лечение в болница в Букурещ.

Друг полицай е получил лека телесна повреда – охлузвания и кръвонасядания.

Задържаният от българските власти е синът, който е на 20 години.

Той е привлечен в качеството си на обвиняем като са му повдигнати четири обвинения – за преминаване от Румъния към България през неустановени за това места и без надлежно разрешително, второто е за противозаконно възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си, третото – за извършена сеч, добиване и транспортиране на дървесина без писмено позволително и четвъртото е за причинена лека телесна повреда на полицейския служител.

Румънският гражданин е разпитан в качеството му на обвиняем в присъствието на преводач и служебен защитник. Първоначалната мярка за задържане е до 72 часа. Прокуратурата днес е внесла искане за постоянен арест, която предстои да се разгледа в Районния съд в Никопол.

На този етап няма яснота дали ще може да се повдигнат обвинения и спрямо простреляния баща.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X