https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВлакът „Синият Дунав” е от рециклирани вагони от Германия

Влакът „Синият Дунав” е от рециклирани вагони от Германия

След шестгодишно прекъсване директната железопътна връзка между град Русе и столицата София беше възстановена, разказва NOVA. Това е важен транспортен коридор за Северна България, който отново предоставя удобство на пътниците, след като влакът „Синият Дунав“ беше спрян поради нисък пътникопоток. До средата на месец декември „Български държавни железници“ (БДЖ) ще извършат разчети, за да преценят дали влаковата линия ще продължи да функционира в бъдеще.

„Синият Дунав“, със своето емблематично име, беше посрещнат с тържествено изпълнение на валса „На хубавия син Дунав“ на Централна гара в Русе. Влакът потегли в 6:17 часа, а сред първите пътници беше и възрастно семейство, което се отправи на почивка в Искрец.

Рециклирани вагони от Германия са част от новата композиция. По време на пътуването обаче, пътниците забелязаха някои неудобства, като липсата на работещи контакти между седалките за зареждане на електронни устройства. Според екипажа, вагоните са получени буквално часове преди старта, а ръководството на БДЖ обеща бързо решение на проблема.

Влакът спира и на няколко по-малки гари в област Русе, като така осигурява удобство за пътувания на по-кратки разстояния. На гара Борово влакът беше посрещнат от екипа на общинската администрация, който се качи за едно кратко пътуване.

Разстоянието между Русе и София се изминава за около шест часа, а разписанията на някои трамвайни линии в София са синхронизирани с пристигането на влака, който спира на гара София-Север поради ремонтни дейности на Централната гара. Обратният курс от София за Русе тръгва в 14:35 часа.

Възстановяването на влаковата линия струва на БДЖ 280 хиляди лева, като решението за продължаване на линията ще зависи от броя на пътуващите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X