https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМинистърът на енергетиката увери, че парното в София няма да бъде спирано,...

Министърът на енергетиката увери, че парното в София няма да бъде спирано, въпреки задълженията на “Топлофикация”

Министърът на енергетиката Владимир Малинов увери, че парното в София няма да бъде спирано. Това стана ясно след среща в Министерството на енергетиката за проблемите на столичната “Топлофикация”. След запора на сметки на дружеството министърът на енергетиката покани на среща столичния кмет Васил Терзиев и ръководството на “Топлофикация-София” за намиране на трайно решение на проблема. За запорираните сметки на “Топлофикация-София” стана ясно в петък.

След днешната среща стана ясно, че се съставя работна група и ще се предприемат три вида мерки – краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Малинов увери че парното няма да бъде спирано.

Общите задължения на дружеството са над милиард и 600 млн. към “Булгаргаз” и “Български енергиен холдинг”. Директорът на “Булгаргаз” Веселин Синабов заяви, че се водят преговори за поетапно изплащане на задълженията на стойност 800 млн. лева и обясни, че искът за запор е частичен. Причината е, че “Топлофикация-София” не е платила нито задълженията си от зимния период, нито тези за летните месеци, които са доста по-малки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X