https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГлавчев: Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница си е на място

Главчев: Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница си е на място

“Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница си е на място”. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев при откриването на редовното заседание на Министерския съвет в сряда.

Служебният премиер, заедно с министъра на отбраната Атанас Запрянов, министъра на вътрешните работи Атанас Илков, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директора на „Гранична полиция” главен комисар Антон Златанов, извърши проверка на граничната ограда. “В понеделник по въздух и по земя извършихме проверка и се оказа, че цялата ограда си е на място – ако има компрометирани участъци, те се възстановяват в рамките на 24 часа. По цялото протежение има едно място от 50 м при река Тунджа. Там се компенсира с патрули, всичко е наред”, каза Главчев.

“С оглед на развитията на събитията в Близкия изток и мигрантския натиск ще бъдат взети допълнителни мерки за увеличаване на видеонаблюдението по границата с Турция и “хората, които патрулират, както и превозните средства”, добави премиерът. По думите му емигрантският поток е намалял със 71% спрямо 2023 година.

Главчев коментира и процеса и организацията на честни, свободни и прозрачни избори: “Нашите усилия са изборите да се проведат по същия начин като последните, но се взимат мерки да не се изкривява вотът както на хартия, така и машинно”, каза още той и посочи, че няма да престане да се следи процесът, за бъде проведен без манипулации.

“Темата за т.нар. “театрална афера” е актуална, но няма да допусна да се превърне в евергрийн. Очаквам по-енергични действия от страна на Министерството на културата, за да могат да бъдат локализирани виновните и да понесат своите наказания, защото е абсолютно недопустимо театралната общност и хилядите творци в областта на културата да понасят бреме, което не са заслужили”, заяви служебният премиер.

“Имам стотици обаждания по тази тема. Аз възложих на главния инспекторат на МС също да извърши проверка”, допълни министър-председателят.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X