https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗапочва ремонт на улиците "Плиска", "Доростол" и "Тулча" в Русе

Започва ремонт на улиците “Плиска”, “Доростол” и “Тулча” в Русе

Започва основен ремонт на улиците “Плиска”, “Доростол” и “Тулча” в Русе. Началото на ремонтните дейности даде кметът на община Русе Пенчо Милков. Пред журналисти той заяви, че ще се работи едновременно и по трите улици, които са с обща дължина от над 4 километра.

“Плиска” и “Доростол” са с приблизителна дължина от по около километър и 600 метра всяка. “Тулча” е с приблизителна дължина от малко под километър. При тази улица работата ще бъде до кръговото кръстовище с “Потсдам”. Напред по улица “Никола Петков” няма да се работи в момента”, каза още Милков.

Той добави, че ще упражнява необходимият контрол, за да се работи качествено, но и бързо. “Ще помоля всички да проявят известно търпение, да предвиждат малко повече време за придвижване, защото по тези три улици върви и градски транспорт”, каза Пенчо Милков.

Заместник-кметът по “Устройство на територията” инж. Здравка Великова уточни, че асфалтирането започва от улица “Плиска”, а по “Тулча” и “Доростол” първоначално ще се подменят бордюрите. “Ще се работи във всяка посока отделно. Ще има организация на движението, която ще осигурява преминаването”, каза още инж. Великова. Тя добави, че срокът за завършване на дейностите по улица “Плиска” е 30 дни, а за другите две – три месеца.

Правителството отпусна 6,4 млн. лева за ремонта на улиците “Доростол”, “Плиска”, “Тулча” и “Солун”, като вторият транш беше осигурен в края на миналата година.

Инж. Здравка Великова добави, че междувременно продължават и ремонтните дейности по улица “Мостова”, булевардите “Цар Фердинанд” и “Цар Освободител”, както и в междублоковите пространства в кварталите “Дружба 1” и “Дружба 3”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X