https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоБаба Стилияна от Новград празнува 100-я си рожден ден

Баба Стилияна от Новград празнува 100-я си рожден ден

Една обикновена жена, която все още продължава да дава съвети и уроци по доброта и човеколюбие. Такава ще я запомнят баба Стилияна от Новград, която преди дни отбеляза стотния си рожден ден. На празника дойдоха почти всички нейни родственици. Юбилярката получи поздравления и от кметицата на селото Диана Копчева.

„Малко са хората, които имат възможност да преминат през изпитанията на един цял век. Изразявам почитта си към човек с толкова богат жизнен опит. Продължавайте да давате пример на всички нас как се живее, прощава, убеждава, обича и колко малко е нужно на човек да бъде щастлив“, сподели тя в обръщението си към стогодишната рожденичка.

В продължение на сто години баба Стилияна е преминала през много превратности на времето, преживяла е добро и зло, радвала се и е тъгувала, Преди всичко обаче, тя се е уповавала и вярвала в Господа. През годините е натрупала безценен жизнен опит и сега с удоволствие споделя мъдри думи и съвети с близките си. През съзнателния си живот на никого не е казвала лоша дума, на никого не е мислила нещо лошо.

Баба Стилияна е родена през далечната 1924 година в село Караманово. Израства заедно с тримата си братя и една сестра. На 20 години се задомява за първата си любов Петър Лазаров. Преместват се в Новград, където си купуват собствен дом. Заедно отглеждат три деца – две дъщери и син. Сега беловласата жена се радва на обичта на седем внуци, десет правнуци и един пра-правнук.

Многото усмивки, прегръдки и сълзи бяха като постоянни спътници по време на тържеството. На всички гости обаче баба Стилияна настойчиво повтаряше, че догодина отново иска всички да се съберат и да празнуват заедно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X